Vytvorenie plánu obnovy
Podrobný popis
Ponuka: Analýza situácie školskej jedálne – MONITORING JEDÁLNE
Školské stravovanie je zložitý komplex mnohých previazaných problematík. V okamihu, keď sa rozhoduje o akomkoľvek zásahu do tohto celku, je potrebné dobre spoznať aktuálnu situáciu a chápať súvislosti. Nekoordinované zásahy bez uvedomenia si možných dôsledkov môžu viesť v lepšom prípade k nedosiahnutiu očakávaných výsledkov a v tom horšom dokonca k narušeniu plynulého procesu stravovania detí.
Monitoring jedálne
V prvom kroku urobíme úvodný monitoring stavu zariadenia školského stravovania. Zameriame sa na analýzu zo širšieho nadhľadu s cieľom zmapovať aktuálnu situáciu, stanoviť optimálnu východiskovú pozíciu na prípravu projektu optimalizácie a revitalizácie, navrhneme odporúčané nadväzujúce kroky a v neposlednom rade sa pokúsime odhaliť skryté hrozby, ktoré by prípadný budúci projekt mohli ohroziť. V monitoringu budeme pracovať s (elektronickým) zberom základných dát, ktoré získame osobným prieskumom na prevádzke a potom všetky získané informácie, v spolupráci s odborníkmi a metodikami na jednotlivé oblasti školského stravovania vyhodnotíme. V rámci monitorovania sa sústredíme na:
Kvalitu stravovania
Kvalita stravovania sa dá hodnotiť z viacerých uhlov pohľadu. Dôkladne preskúmame jedálne lístky, vyhodnotíme vzťah medzi množstvom pripravených porcií a priemerným mesačným množstvom odpadu a doplníme o osobný náhľad a dlhoročné skúsenosti s kuchynskými prevádzkami. Pripravíme pre vás podklady, podľa ktorých hneď zistíte, akým smerom sa kvalita stravovania v jednotlivých jedálňach uberá. Všetko dopodrobna popíšeme a pripravíme odporúčania ako danú situáciu riešiť.
Efektivne využívanie dostupných nástrojov, komunikácia
Tu budeme zisťovať, aký systém práce má pani vedúca, aká je plynulosť prevádzky kuchyne, čo môže zapríčiniť výpadok prevádzky, aké sú na pracovisku vzťahy, čo by zdvihlo spokojnosť zamestnancov, ako sa dá zvýšiť efektivita jedálne, …
Na základe týchto informácií a ďalšieho podrobnejšieho skúmania na prevádzke Vám môžeme vypracovať „Audit procesov a postupov v školskej jedálni“ (nie je súčasťou ponuky), ktorý bude tvoriť podrobný opis existujúcich procesov, pomenovanie neefektivnosti a návrh nápravných opatrení.
Aktuálne technologické a technické zázemie
Modernizácia technologického zariadenia pre školskú jedáleň je komplexný proces, ktorý si vyžaduje dôkladné znalosti a správne informácie. Preskúmame aktuálny stav existujúceho technologického vybavenia, zistíme
jeho využitie, koncepciu priestorového usporiadania, ...
V nasledujúcom kroku pre vás môžeme pripraviť tzv. „ Plán obnovy technologického zariadenia “ (nie je súčasťou ponuky), podľa ktorého budete mať jasnú predstavu ako, kedy a za koľko môžete kuchyňu zmodernizovať. Dostanete do ruky dokumentáciu, ktorá nebude priamo technickým projektom, ale na jej základe potom projekt v okamihu realizácie môže jednoducho vzniknúť. Táto cesta nám dáva priestor na pružné zmeny v čase a zároveň pevnú linku pre kroky, ktoré je potrebné urobiť v predstihu.
Personálne zázemie
Poradíme Vám, čo a ako urobiť, aby personálne zázemie Vašich kuchýň spĺňalo nielen základné požiadavky, ale aj moderné štandardy 21. storočia. Identifikujeme potenciálne riziká, ktoré by mohli vzniknúť v prípade nedostatočnej prípravy, a zároveň popíšeme príležitosti na ďalšie zlepšenie. Na základe týchto zistení vám poskytneme konkrétne odporúčania, ako optimalizovať procesy a zvýšiť efektivitu vašich jedální.
V nasledujúcom kroku pre vás môžeme pripraviť “Koncept kontinuálneho vzdelávania všetkých zamestnancov zariadení hromadného stravovania” (nie je súčasťou ponuky), a postupne ho zavedieme do praxe.
Možnosti financovania, finančné zdroje
Je to samostatná pomerne obsiahla kapitola, ktorá súvisí so všetkými oblasťami školského stravovania. Tu sa
zameriame na samostatnú ekonomiku hospodárenia, rozpočtovania a financovania na úseku školského stravovania. Pre efektívne riadenie jedálne je potrebné mať k dispozícii kompletné údaje.
Podľa správnej metodiky pre vás vypočítame tzv. "Kalkuláciu ceny jedla"(nie je súčasťou ponuky), to znamená koľko naozaj stojí (v nákladoch) jedno uvarené jedlo na konkrétnej jedálni. Tieto údaje sú nevyhnutné pre riadenie ekonomiky prevádzok, aj keď sa nejedná o komerčnú činnosť.
Výstupom bude niekoľkostránkový dokument, ktorý podrobne zmapuje súčasný stav školskej jedálne. Zahrnie tiež odporúčania pre ďalšie kroky v oblasti revitalizácie a modernizácie daného zariadenia. V dokumente budú jasne vyznačené aktuálne hrozby a potenciálne príležitosti, ktoré môžu mať vplyv na budúci rozvoj a efektívnosť prevádzky jedálne.
Ceny
Do 100 stravníkov 990€ bez DPH
Do 300 stravníkov 1.290€ bez DPH
Do 600 stravníkov 1.890€ bez DPH
Do 1000 stravníkov 2.290€ bez DPH
Nad 1000 stravníkov individuálne
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.




